AVG Do Not Track - vad är det?

Datum skapad:
torsdag 05 april 2012
Senast ändrad:
torsdag 01 augusti 2013

Svar

Do Not Track (Lämna Inga Spår) är en ny funktion som följde med AVG 2012 och fungerar i följande webbläsare:
Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome.
Om du inte har AVG Do Not Track idag, kan du installera den i efterhand. Läs mer om hur du kan lägga till funktionen här.

Idag är det vanligt att webbplatser samlar in data om sina besökare. Vad som fylls i formulär, vilka länkar besökaren väljer att klicka på osv. Det i sig behöver inte vara något dåligt eller skadligt. Men denna slags spårning kan t ex tillåta annonsörer att följa med en användare på Internet och visa riktad reklam på de webbplatser han/hon besöker, utan att användaren själv får reda på det.

AVG DoNotTrackDo Not Track stoppar denna möjlighet till spårning.
Klicka på ögon-symbolen i verktygsfältet i din webbläsare för att få mer information om vad som är blockerat.
Här kan du ändra själv om du vill blockera eller tillåta samtliga eller välja vilka som får/inte får lagra data då du är uppkopplad.

Tre aktiviteter som Do Not Track registrerar

Webb analysverktyg: tjänst som är till för att förbättra prestandan och upplevelsen då du besöker olika hemsidor. Dessa verktyg är som standard tillåtet av Do Not Track.

Sociala knappar: genvägar till sociala medier som Facebook, Twitter och Google +1. De kan spara din användardata då du besöker olika webbplatser, om du samtidigt är inloggad på ditt konto. Detta är som standard tillåtet av Do Not Track.

Ad Networks: (annonseringsnätverk på Internet) tjänster som samlar in och delar med sig av din aktivitet på Internet, vilket resulterar i att riktade reklam visas på de sidor du besöker. En del av de här är som standard blockerat av Do Not Track.