AVG 2015 är här

Vi vill nu meddela att AVG har släppt sitt senaste sortiment av säkerhetslösningar för Windows; AVG 2015. Detta inkluderar AVG Antivirus 2015, AVG Internet Security 2015 och AVG PC TuneUp 2015. Samtliga program finns nu tillgängliga för att ladda ner och installera.

AVG2015_laptopNytt utseende

AVG 2015 kommer med ett helt nytt användargränssnitt med cirklar som visar om funktionen är installerad eller inte, samt om den är fullständig eller enbart delvis aktiv. Nedtonad cirkel betyder att funktionen inte är installerad, t ex brandväggen om du har AVG Antivirus. Om cirkeln är grön och komplett betyder det att funktionen är installerad och aktiverad till 100%. Grönt betyder att allt fungerar som det ska, rött indikerar ett problem som bör lösas.

Ny molnbaserad teknik för att skydda dig och din dator

Utöver detta har AVG lagt till en ny teknik kallad för Outbreak Detection, som hjälper dig att blockera och sätta hot i karantän innan de senaste virusdefinitionerna har hunnit uppdaterats i AVG på din dator. Att arbeta fram nya virusdefinitioner som skickas ut till samtliga användare kan nämligen ta lite tid att förbereda eftersom noggrann testning måste utföras vid varje ny upptäckt. Under tiden då detta arbete utförs, finns en risk att användare kan bli drabbade av ett nytt hot. Det är då som AVGs Outbreak Detection träder fram och skyddar dig.

Så här fungerar den nya tekniken

När ett nytt hot upptäcks, laddas information om detta hot upp till AVGs molnbaserade databas för insamling av internetbaserade hot. När en användare råkar på detta hot och är i stånd med att aktivera det på sin dator, slår den nya tekniken in. Med hjälp av beteendedetektionsmetoder utförs en test av hotets rykte och om det ger utslag, blockeras hotet och blir flyttat vidare till karantän. Denna nya metod hjälper till att hålla dig säker med en gång och hjälper till med att stoppa spridning av hot innan AVG hunnit utveckla de vanliga virusdefinitionerna, som i sig innehåller ett bredare och mer grundligt skydd.

AVG 2015 är kompatibla med Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Vista och XP.
Obs! AVG Identity Protection stöds däremot inte längre i 64-bitarsversionen av Windows XP.

Uppgradera till AVG 2015

ISfront2015Vid uppgradering till den senaste versionen av AVG, kommer alla dina aktuella inställningar behållas och den tidigare versionen tas bort automatiskt från din dator. Det enda du behöver göra är att hämta den nya installationsfilen för ditt program och göra en ny installation. Du behöver självklart även en giltig licens.

1. Hämta ner den senaste installationsfilen genom att klicka på programmets namn här:

2. Spara filen på din dator. Vi rekommenderar dig att spara filen på skrivbordet.
3. Dubbelklicka på den hämtade installationsfilen och följ installationsguiden. Din licens kommer redan vara ifylld i rutan för licens, om du hade en äldre version installerat på din dator sedan tidigare.
4. Starta om datorn när du fått besked om att den nya installationen är klar.

Steg för steg guide att följa medan du installerar

Installation av Antivirus eller Internet Security
Installation av PC TuneUp