Låt oss presentera AVG:s nya VD

GaryKovacsAVGVi på WebbPlatsen har nu fått äran att presentera AVG Technologies nya koncernchef och verkställande direktör, Gary Kovacs. Gary kommer direkt från Mozilla Corporation, där han senast var VD och ansvarig för expansionen av bolagets stationära och mobila funktionalitet.

”Vi välkomnar Gary till AVG och ser fram emot att dra nytta av hans rutinerade ledaregenskaper som VD och som styrelsemedlem. Hans tidigare karriärsframgångar är direkt tillämpliga på möjligheten och framtiden för AVG – mobiler, molntjänster, programvaror och plattformar – och vi tror att hans sällsynta blandning av erfarenhet, ledarskap och driv kommer att ta AVG till nya höjder,” säger Dale Fuller på AVG Technologies.

Under sin 25-åriga karriär och innan han började hos Mozilla, har Gary varit vicepresident på marknads och produktionsavdelningen hos Sybase (uppköpt av SAP) samt direktör och vicepresident på avdelningen för mobiler & handhållna enheter hos Adobe Systems. Han har även haft en rad ledande positioner inom marknadsföring, produktledning, tekniska och operativa tjänster hos en rad andra branschledande företag som bl a Macromedia (uppköpt av Adobe), Zi Corporation (uppköpt av Nuance Communications) och IBM, där han bidrog till att skapa produkter och strategier som ledde till en långsiktig tillväxt för företaget.

Gary säger: ”Vi vet att det finns mer än två och en halv miljard människor på nätet och vi räknar med att ytterligare två och en halv miljard människor kommer att koppla upp sig under de närmaste fem åren. Med alla dessa människor på nätet kommer det att bli en allt större angelägenhet med att skydda dem. Jag har ägnat de senaste tre åren med att driva projekt som förenklar och säkrar användares digitala liv. Jag är verkligen glad över att vara här och ser fram emot att hjälpa AVG:s verksamhet med att fortsätta växa.”