Smarta inställningar efter installation av AVG TuneUp

1. Underhåll

Kör underhåll av datorn med jämna mellanrum. Hur ofta beror på hur mycket du använder din dator, en gång per vecka brukar räcka gott!

2. Snabba upp

Här finns tre olika områden: Underhåll, Bakgrunds- och startprogram och Onödiga program.

• Underhåll = Samma som under punkt 1.
  • Bakgrunds- och startprogram = Bestäm här vilka program som ska starta samtidigt som du startar din dator, för bäst prestanda bör samtliga program här inaktiveras. Detta betyder inte att de tas bort utan att de startar när du klickar på dess ikon stället för att alltid vara aktivt i bakgrunden.
  • Onödiga program = Här kan du enkelt avinstallera program som du upplever som onödiga

3. Frigör utrymme

Här kan du rensa bort Systemskräp om du vill. Markera de du vill rensa bort och klicka på Rensa Nu.

Webbläsardata kan också rensas härifrån. Detta innebär webbhistorik, cache och cookies mm. Dessa är fördelade per webbläsare. Markera de du vill rensa bort och klicka på Rensa Nu.

4. Åtgärda problem

Om AVG har upptäckt problem med uppdateringar eller drivrutiner mm så kan du se och åtgärda dessa här.