Antivirusprogram ska sköta sig självt!

Vore det inte skönt att bara få luta sig tillbaka och veta att din säkerhet på nätet sköter sig självt?
I den bästa av världar skulle inga antivirusprogram behövas, man kunde lugnt koppla av och läsa, shoppa och spela spel på det stora nätet, ingen eller väldigt lite skräppost/spam fanns i Inkorgen och inga popup-meddelanden överallt. Tyvärr så lever vi inte i den bästa av världar så ett antivirusprogram är ett måste.

Oavsett vilket du väljer på marknaden så titta på hur mycket kunskap som krävs, eget arbete du måste lägga ner och hur bra hjälp du kan få om något blir fel. Några exempel på program är Symantec (Norton), McAfee, Panda, Bitdefender, F-Secure, Kaspersky och AVG.
En betalversion är alltid bättre än en gratisversion, man får vad man betalar för!

När det gäller val av program så gör en lista på vad som är viktigast för dig, säkerhet, funktioner, hur programmet slöar ner datorn, språket, supporten osv. Kolla sedan runt lite, ring och fråga de som säljer dem, fråga vänner och sök på nätet! Tänk dock på att de flesta 10-i-topplistor och liknande är köpta, leverantörerna betalar ofta för att de ska trycka på bara vissa saker för att få hög ranking.

Jag är ju lite bekväm av mig så att ha ett program som bara tutar och går är en självklarhet!
Några knapptryck vid installationen är okej men sen måste det klara sig självt!
Däremot är det mycket viktigt att om det INTE fungerar som det ska vill jag kunna få hjälp på svenska på ett enkelt sätt.

Vill jag passa på att önska alla en riktigt Glad Påsk!
Jag och min dator kommer nu sätta oss tillrätta, äta mycket ägg och ha det skönt i vårsolen!

2019-04-18