Det ska vara enkelt att vara företagare!

Att vara företagare är inte lätt idag, det är mycket att tänka på innan man ens har “öppnat dörren”. Flera myndigheter är inblandade, det är formulär som ska fyllas i och avtal som ska skrivas på. Du kanske har haft möten och telefonkontakt med flera dussin människor innan allt är klart. Detta är tyvärr inget man kommer ifrån, det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång.

När du sen har gjort allt detta, så kommer nästa steg: Hur ska du marknadsföra ditt företag, hur ska du sköta kommunikationen med leverantörer och kunder osv?

Så vad behöver man? En hemsida är i dag ett måste; ett effektivt ärendehanteringssystem, ett mångsidigt e-postprogram för all din affärskommunikation och ett utskicksverktyg är en bra början. Ett projektverktyg är ett bra verktyg för både utformningen av företaget och projekt för kunder. Använd det lika mycket internt som externt för att få en bra översikt över ditt företags utveckling.

Hur många behöver jag prata med för att få ihop detta? Fem olika företag och ett antal personer, enbart för att få allt i rullning?! Hur många fler blir det när mitt företag är etablerat och växer? Lika många till? Hur håller man isär alla dessa kontakter och fakturor som kommer från olika håll. Kanske betalar man för tjänster man inte behöver eller betalar dubbelt för någon tjänst man verkligen vill ha?

Bara när det gäller hemsidan behövs ju en massa letande på nätet och frågande av vänner och bekanta, vilka leverantörer är bra? Med bra menar jag pålitliga, professionella, kontaktbara och rimliga i deras prissättning. Går detta verkligen att få i en och samma leverantör?

Om inte, vad är jag beredd att ge avkall på? Säkerheten för min hemsida, möjlighet till kontakt eller pris? Vad händer om sidan bara försvinner (går ner)? Hur bra backuper finns och hur snabbt kommer sidan upp igen? Gör de hemsidan åt mig eller måste jag göra den själv?

Nej, usch! Jag skulle verkligen vilja att någon gör allt detta åt mig! Jag vill sen kunna ringa eller skicka e-post till de som hjälpt mig i allt detta. Att ha någon som talar om för mig att min idé med en bild till vänster där kanske inte är så bra, lägg den till höger istället! Någon som vet vad som fungerar och inte är rädd att tala om det samt ha ett långvarigt samarbete med!

Alla de verktyg och hjälpmedel man kan tänkas behöva efter att alla avtal skrivits på och alla tillstånd erhållits går att få från EN leverantör, fakturorna kommer från EN avsändare och man har EN kontaktpunkt.

Det är nämligen det som WebbPlatsen i Sverige AB specialiserat sig på sedan 1998 utan att du behöver ge avkall på kvalitet!