AV-Comparatives utnämner AVG som “Topprankad produkt” för andra året i rad

AVG säkerställer en ledande position gentemot andra gratis och betalda antivirusprodukter

AVG, ledare inom cybersäkerhet för konsumenter, meddelade att AVG Antivirus FREE har erkänts som en av de ”högst rankade produkterna” 2020 av AV-Comparatives. Utmärkelsen från det oberoende testlaboratoriet ger AVG Antivirus Free bättre betyg än de flesta konkurrerande betalprodukter.

AV-Comparatives, kända för sin noggranna testning av säkerhetsprogramvaruprodukter, erkände AVG Antivirus FREE som en “Topprankad produkt” efter ett säkerhetstest. Fyra “Advanced +” och tre “Advanced” betyg under förra årets tester bidrog till vinst för AVG. Dessutom fick AVG ett gemensamt bronspris för avancerat hotskydd och ett gemensamt silverpris för verkligt skyddstest.

”AVG presterade bra i våra tester och vi uppskattade andra faktorer som det tydliga gränssnittet. Funktionerna är lätta att hitta och använda, vilket kompletterar det effektiva detekteringssystemet, säger Andreas Clementi, grundare och VD för AV-Comparatives. “AVG Antivirus FREE presterade mycket bra i vår grundliga testprocess, och vi är glada att kunna tilldela det “Topprankad produkt “-status för 2020.”

“Vi producerar gratis cybersäkerhetsprodukter eftersom vi anser att alla ska ha tillgång till kvalitetsskydd online”, säger Michal Pechoucek, Chief Technology Officer på Avast, företaget bakom AVG. ”Vi är stolta över att vår AVG-produkt har känts igen av AV-Comparatives, en av branschens ledande oberoende antivirusprovningsinstitutioner. Priset är ett erkännande av våra ansträngningar att göra internet till en säkrare plats för alla.”

Varje år testar AV-Comparatives Windows-kompatibla säkerhetsprodukter som en del av sin årliga säkerhetsrapport. Alla produkter testades på: skydd mot verkliga hot, skydd mot skadlig kod, skydd mot riktade hot, effekt på enhetsprestanda och antalet falska hot som flaggats.

Den fullständiga rapporten för 2020 finns här. (engelska)