Bedragare lurar sig in i folks hjärtan nuförtiden

Det sägs att kärleken alltid hittar en väg, men ibland är det genom kärlek bedragare försöker stjäla dina surt förvärvade pengar. AVG har märkt en allmän ökning av antalet dejtingbedrägerier världen över, så det här kändes som ett bra tillfälle att titta närmare på hur du kan skydda din plånbok mot lögnaktiga romantiker.

Här är några snabba fakta

1. Vi ser en ökning av den här typen av hot, som bara blir värre under Alla hjärtans dag.
2. Dejtingbedrägerier går ut på att lura människor till att inleda falska förhållanden eller gå med på falska dejtingsajter.
3. I båda fallen är målet att lura dig med smicker eller löften och sedan be dig om pengar.
4. Det bästa sättet att skydda sig är att vara försiktig med vem man litar på på nätet, och ännu försiktigare med vad man betalar för.


Hur man undviker att spendera pengar och tid på skandalösa bedragare

Varje gång du inleder ett nytt förhållande måste du hålla utkik efter varningssignaler. När det gäller romansbedrägerier brukar dessa varningssignaler vara större och tydligare än i andra fall.

Hur träffades ni? Du bör vara misstänksam mot alla personer eller dejtingsajter som kontaktar dig från ingenstans – särskilt på sociala medier eller via e-post. De kanske påstår att det är kärlek vid första ögonkastet, men det enda de älskar är ditt bankkonto.

Om du är intresserad av man: Acceptera inte vänförfrågningar och meddelanden från personer som du inte känner på nätet. Om du stöter på ett potentiell kärleksintresse ska du vara extremt rädd om dina pengar. Om de i själva verket är en bedragare kommer de förr eller senare att be dig om pengar. När detta sker ska du bryta kontakten.

Om du är intresserad av kvinnor: Med uppkomsten av Al-genererade fotografier och röstförändrare är det lätt för bedragare att luras. Det bästa du kan göra är att vara väldigt sparsam med dina pengar. Registrera dig inte på dejtingappar som kräver att du betalar i förskott. Och tro inte på några löften om garanterade matchningar.


Här är några exempel på romansbedrägerier

Verkliga exempel som har hittats på internet, inte skapade av oss.
Alla logotyper eller varumärken som visas är registrerade varumärken som tillhör respektive varumärke.

 

Källa: AVG Threat Labs


Låt inte dessa bedragare få dig på fall

Romantik kan vara svårt och skrämmande – nästan lika svårt och skrämmande som att vara ensam. Det kan vara lätt att tro att du har hittat den perfekta matchningen, men det gör det bara svårare när du upptäcker att det är dina pengar de är ute efter. Men förlora inte hoppet! Det finns många legitima sätt att träffa människor som vill lära känna dig på riktigt; allt du behöver göra är att anstränga dig lite, registrera dig på en dejtingapp eller två och vara på din vakt. Verkliga älskare lär ha förståelse – de måste ju också vara på sin vakt.

Så håll modet uppe – vem vet när Amors pilar får in en träff på riktigt?