Vi ser en ökning av skadlig kod i Googles sökresultat

Vi ser en ökning av skadlig kod i Googles sökresultatPå grund av nya tekniker inom såväl ”Black Hat SEO” som ”Malvertising” måste du vara på din vakt även gällande webbplatser som Google visar. Till och med dessa kan vara komprometterande av nätbrottslingar och utsätta dig för risker om du inte är försiktig när du klickar dig runt.

Det här är vad vi vet:

1. Googles sökresultat kan leda till skadliga webbplatser
Brottslingar kan ha köpt annonsutrymme för att infektera enheter med skadlig kod.

2. Black Hats orsakar stora bekymmer
Genom att använda bedräglig teknik för att nå högre ranking på Google kan brottslingar främja bluffwebbplatser.

3. Riktade angrepp
De flesta av dessa riktar in sig på populära streamingplattformar eller specifika programvaror.


Tre sätt att skydda dig mot skadliga sökresultat

Kom ihåg dessa viktiga punkter:Tre sätt att skydda dig mot skadliga sökresultat

Kontrollera alltid webbadressen
Kontrollera om webbadressen innehåller stavfel och grammatiska fel. Om du söker efter något specifikt bör du vara försiktig när du använder de annonsresultat som sökmotorerna kan visa. Det finns en risk att de är falska webbplatser som skapats av hackare.

Ha webbskyddet igång
Du vill naturligtvis undvika infekterade webbplatser och AVG-antivirus hjälper till att förhindra falska webbplatser från att infektera dig.

Försök att inte använda för mycket detaljer
De flesta av dessa infekterade webbplatser dyker upp när du nästan är för specifik i vad du söker efter. Bredda dina sökningar för att få ett större utbud: Det är mindre troligt att du stöter på infekterade webbplatser på detta sätt. Se ett exempel på nästa sida.


Här följer några exempel på hur det ser ut

Lägg särskilt märke till att webbadressen ser väldigt annorlunda ut än sökresultatet från Google: Det är ofta de första och den bästa ledtråden om att något är fel och att en webbsida bör undvikas.Här följer några exempel på hur det ser ut


Vi hoppas att detta varit till hjälp!

Att upptäcka att man inte alltid kan lita på att sökresultaten är säkra är minst sagt irriterande. Men vi hoppas att vi kan bidra till att göra ditt liv på nätet ännu säkrare genom att ge dig de rätta tipsen och tankesätten för att skydda dig själv.

Ta hand om dig både online och offline, önskar alla i AVG-teamet.