Så skyddar du datorn mot virus

En tenta, budgetrapport eller privata semesterbilder.
På bara någon timme kan allting vara som bortblåst.
– Har du inte fullgott skydd på din dator riskerar du att förlora precis allt, säger Helena Magnusson, produktansvarig för AVG hos WebbPlatsen i Sverige, som är AVG-återförsäljare i Skandinavien med Guld-nivå.

Varje gång du går ut på nätet utsätts du för tusentals olika typer av internethot. Det spelar ingen roll hur seriösa sidor du än besöker, eftersom även de kan vara ”smittade”. Dessutom söker hoten upp din dator.

– Har ett virus väl etsat sig fast måste du i nio fall av tio börja om från noll, det vill säga rensa bort allt befintligt material. Men medan mjukvaror alltid kan installeras om på nytt, kan privata dokument och bilder aldrig återskapas, säger Helena Magnusson.

Ett dolt skydd – mot dolda virus

Ett av de farligaste virusen är den så kallade ”trojanen”; ett program som utger sig för att vara något annat, men som tar över din dator och skapar en enorm oreda.
– Det kan till exempel vara en skärmsläckare eller ett spel, som i själva verket är ett dolt program som ger andra användare full kontroll att se vad du skriver och gör.
Med AVG:s smarta antivirusprogram kan du stoppa hoten – innan det är för sent.
– De funkar på samma dolda sätt som trojanerna: de ligger och rullar på i bakgrunden, men reagerar så fort ett virus når din dator. Och de upptäcker i stort sett allt.

Behöver inte teckna någon prenumeration

Det spelar ingen roll om det rör sig om en privat eller företagsregistrerad dator. Alla behöver i dag kompletta antivirusskydd.
– Nackdelen med många virusprogram är dock att de segar ner din dator. Fördelen med våra program är att det inte gör det. Dessutom är AVG Internet Security 2013 särskilt anpassat för privatpersoner och AVG Anti-virus Business 2013 mer lämpat för företag. Du gör bara beställningen på vår hemsida och får en licensnyckel och nedladdningslänk i ett mejl. Du behöver inte teckna någon prenumeration utan betalar bara en avgift för att komma igång. Sedan förlänger du bara avtalet efter 1 eller 2 år.