Felsökning av problem med fjärrinstallation

När man använder fjärrinstallationen i AVG CloudCare kan fjärranslutningen misslyckas på grund av att brandväggen blockerar anslutningen eller nekas tillgång när du kopierar installationsfilerna över till enheten. För att undvika dessa problem, se till enheterna är tillgängliga och redo att installera genom att följa stegen nedan.

Om du inte kan ansluta till fjärrdatorn kan du kontrollera dessa inställningar:

Kontrollera brandväggsinställningarna

Windows-brandväggen 7,8.1,10

Aktivera WMI trafik:

Kör kommandot netsh:

netsh advfirewall brandväggs set regel grupp = “Windows Management Instrumentation (WMI)” ny enable = yes

Aktivera DCOM

1. Kör dcomcnfg
  2. Navigera till Komponenttjänster > Datorer.
  3. Högerklicka på Den här datorn > Egenskaper.
  4. Klicka på fliken Standardegenskaper.
  5. Markera Enable Distributed COM på den här datorn

Aktivera RPC

1. Kör services.msc
  2. Navigera till Remote Procedure Call (RPC) och aktivera den.

Windows-brandväggen XP

Tillåt fjärradministration på fjärrdatorn

Kör kommandot netsh:

netsh firewall set service RemoteAdmin enable

Eller använd GruppPolicies:

1. Kör gpedit.msc
  2. Navigera till den Lokala datorn > Datorkonfiguration > Administrativa mallar > Nätverk > Nätverksanslutningar > Windows-brandvägg.
  3. Om datorn finns i nätverket välj då Domänprofil, annars välj Standard Profil.
  4. Högerklicka på Windows-brandvägg: Tillåt undantag för fjärradministration > Egenskaper
  5. Klicka på Aktivera och klicka på OK.

Öppna DCOM och RPC-portar

Kör Netsh-kommandon:

netsh firewall lägg till portopening protokoll = TCP-port = 135 name = TCP135

netsh firewall lägg till opening protokoll = UDP-port = 135 name = UDP135

Aktivera ADMIN Share

Windows 7,8.1,10

1. öppna Regedit
  2. Navigera till HKLM \ Software \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Policies \ System
  3. Skapa ett nytt DWORD “LocalAccountTokenFilterPolicy” med värdet 1 och aktivera skrivare och fildelning i Kontrollpanelen > Nätverk och Internet > Nätverks- och delningscenter > Ändra avancerade delningsinställningar > Fil skrivar delning

Inaktivera förenklad fildelning

Windows XP

1. Gå till Den här datorn > Verktyg > Mappalternativ
  2. Öppna View fliken
  3. Avmarkera Använd förenklad fildelning (rekommenderas)

Kontrollera standard och nya värden

Om operativsystemet är Windows XP, kontrollera att standardvärdet och nytt värde matchar följande, och ändra om det inte överensstämmer :

• Standardvärdet : lokala användare autentiseras som gäster
  • Nytt värde: lokala användare autentiseras som sig själva

Verifiera lokalt

För att kontrollera dessa värden lokalt följa stegen nedan:

1. Öppna Start > Inställningar
  2. Kontrollpanelen > Administrationsverktyg
  3. Lokal säkerhetsprincip > Säkerhetsinställningar > Lokala principer
  4. Säkerhetsalternativ > Network Access: Delning och säkerhetsmodell för lokala konton

Verifiera fjärr

Du kan också kontrollera Remote:

1. Öppna Start > Kör på vald dator.
  2. Ange sökväg \\ <target_machine_name> \ C $. (Exempel: \\ testare \ c $)
  3. Tryck Enter. Öppna mappen Winnt och försöka spara någon fil där. Om detta inte är möjligt, har du inte tillgång till enhet C: på måldatorn.