AVGs etiska förhållningssätt till verktygsfältet Secure Search Tools

Vi har sett ett antal artiklar under de senaste veckorna som diskuterar för-och nackdelar med verktygsfälten i en webbläsare. På grund av detta skulle vi på WebbPlatsen vilja skriva om AVG:s etik och moral i denna fråga – särskilt när det gäller valet som varje AVG-användare faktiskt har. AVG anser att välinformerade val är det avgörande, vilket är anledningen till att AVG:s användare alltid får valmöjligheten om de vill installera/ställa in sin startsida och sökmotor samt ett ytterligare verktygsfält i sin webbläsare. Det finns möjlighet att välja alla, några eller inga av funktionerna, vilket ger användaren full flexibilitet.

Självklart förstår vi att många av er skyndar igenom installationsprocessen utan att egentligen läsa vad som står på skärmarna. Så frågan blir då ofta, hur man tar bort de funktioner man egentligen inte ville installera. Det är där AVG skiljer sig från många andra leverantörer. AVG erbjuder nämligen flera enkla borttagningsalternativ.

Den första ligger faktiskt i verktygsfältet själv. Den andra i den mer traditionella metoden “Lägg till eller ta bort program” i Kontrollpanelen. Och det tredje alternativet; ett nedladdningsbart program som kommer att ta bort verktygsfältet. Att ta bort AVG Secure Toolbar genom att använda något av dessa alternativ är betydligt effektivare än att använda någon annans borttagningsverktyg, eftersom AVG är de som vet var alla delar av deras mjukvara är installerad.

Men AVG anser självklart att alla användare ska behålla och aktivt använda sig utav verktygsfältet. Varför?
Jo, med det här verktyget kommer följande användbara funktioner som dessutom ger dig en säkrare vistelse på nätet.

  • Tydliga markeringar som visar om länkarna i sökresultaten är säkra att klicka på eller inte, vilket gör att du snabbt kan bedöma säkerheten för varje plats du vill besöka. Infekterade platser är markerade så att du genast vet vilka som ska undvikas.
  • Unikt förebyggande realtidsskydd. Så snart du börjar surfa till en webbsida som är infekterad och att AVG har betygsatt den som “Dangerous” blir du både varnad för sidan och AVG Secure Search hindrar sidan från att öppnas. Så enkelt är det. AVG Secure Search skyddar dig alltid när du anger en webbadress direkt i din webbläsare, när du klickar på länkar i sökmotorer eller på webbplatser för sociala nätverk.
  • AVG Do Not Track, ger dig verktygen till att själv ta kontroll över ditt privatliv. Denna funktion hjälper dig att identifiera och blockera annonsnätverk, sociala knappar och webbanalyser som eventuellt spårar din aktivitet. Dessutom kan du välja att anmäla dessa webbplatser om du föredrar att inte bli spårad.

Som du kan se, finns det en rad fördelar med att använda AVG Secure Search. AVG:s rekommendation är att du tillåter dem att skydda dig genom att använda dessa verktyg. Oavsett, kom ihåg att det är ditt val och att AVG ger dig allt som behövs för att göra valet, antingen under eller efter installationen.