Bäste surfare: Uppdatera din webbläsare

Shoppa, besöka olika sociala nätverkssajter, läsa mejl, hitta platser, utföra bankärenden, googla. De är några av de vanligaste ärenden vi gör när vi surfar. Du har förmodligen gjort alla dessa aktiviteter själv någon gång. Om du är som många andra, så gör du förmodligen dessa saker varje vecka och många av dem varje dag till och med.

Vi på WebbPlatsen, tillsammans med andra designers och utvecklare över hela världen, vill absolut att du ska ha den bästa möjliga upplevelse på webben. I själva verket, vi som arbetar med design och utveckling av webbsajter spenderar otaliga timmar varje vecka med att diskutera och forska om hur vi kan göra din upplevelse på webben till så mycket bättre. Men om du använder en äldre webbläsare kan den begränsa denna möjlighet för dig. Så läs vidare så får du lära dig hur du drastiskt kan förbättra din upplevelse på webben.

Vad är det för fel med gamla webbläsare?

Gamla webbläsare är mindre stabila och mycket mer sårbara för virus, spyware, malware och andra säkerhetsfrågor. Vilket är självklart stora problem att oroa sig för, speciellt för dig som handlar på nätet.

Gamla webbläsare är långsamma och mer benägna att krascha

För det första, gamla webbläsare är mycket långsamma. Varje webbsida som laddas i en webbläsare måste utföra ett antal olika uppgifter. En av dessa uppgifter är att ladda olika filer. Dessa filer innehåller bilder, skript och andra resurser som bidrar till att förbättra utseendet och funktionaliteten på webbplatsen som du ska besöka. Gamla webbläsare utför inte dessa uppgifter med samma hastighet som nya webbläsare. Detta gör att din upplevelse på webben blir betydligt långsammare och kan ibland även orsaka webbläsaren att krascha eller frysa.

Gamla webbläsare kan inte visa många nya webbplatser

Ett annat problem med gamla webbläsare är att deras visningskapacitet är mycket begränsade. Som till exempel att visa en enkel animation i en äldre webbläsare, behöver personen som skapar webbplatsen att antingen använda en inbäddad video eller Flash-fil (som de hittade på YouTube) eller en hel del extra programmeringsspråk (JavaScript ). I båda fallen innebär detta att sidan kommer att ta mycket längre tid att ladda, vilket trögar ner webbläsaren och din upplevelse webbplatsen.
Nya webbläsare stödjer nya webbteknologier (som HTML5 och CSS3). Dessa språk utgör grunden för många webbplatser idag. Men dessvärre kommer många av dessa nya hemsidor varken se ut eller fungera korrekt om man besöker dem i en gammal webbläsare.

Varför är nya webbläsare bättre?

  • Betydligt färre kraschar eller frysningar.
  • De är mycket säkrare och bättre på att skydda dig från virus, malware och kapningar.
  • Webbsidorna laddas mycket snabbare.
  • Ger en större sida/bildyta för en hemsida.
  • Ett stort utbud av användbara valfria plugins och tillägg som ger extra funktioner för att förbättra din upplevelse på nätet.
  • Nya webbläsare uppdateras till den senaste versionen automatiskt eller meddelar dig när det finns en ny uppdatering att ladda ner.

Automatiska uppdateringar

Den sista punkten i listan som nämns ovan, att nya webbläsare automatiskt meddelar dig om en uppdatering är en bra funktion. När du har en webbläsare som uppdateras får du dessutom automatiskt ett antal viktiga fördelar utöver de som redan har nämnts.

  • Du kommer sällan om ens någonsin stöta på en webbplats som säger “din webbläsare kan inte visa denna webbplats”.
  • Om några kända säkerhetsproblem är närvarande, kommer de att åtgärdas automatiskt.
  • Varje gång webbläsaren uppgraderas blir webbläsaren snabbare, vilket innebär att den tid du spenderar på att vänta på att sidor ska laddas blir minimala.

Slutsats

Det finns otaliga anledningar till att uppgradera din gamla webbläsare och börja använda något nytt och uppdaterat. Så lita på oss när vi säger att din upplevelse på webben kommer att vara oändligt mycket roligare om du väljer att göra det. Oavsett vad du gör på nätet, läser mejl, shoppar, uträttar bankärenden eller något annat, kommer en uppdaterad webbläsare leda till en säkrare, snabbare och mycket vackrare upplevelse.

Kampanj på antivirusprodukter hos AVGantivirus.se

På tal om säkerhet, så hoppas vi att du inte har missat vår kampanj där vi firar att WebbPlatsen fyller 15 år i år?! Det firar vi med generösa priser på AVG Internet Security och AVG PC TuneUp. Två program som ger dig det kompletta skyddet för din dator och din identitet på nätet samt chansen att få tillbaka en lika snabb dator som du hade den första gången du använde den.