Testa att ditt AVG fungerar som det ska

För att få en bekräftelse på att AVG 2012 har installerats på rätt sätt kan du utföra EICAR-testet. EICAR-testet är en vanlig och helt säker metod för att testa antivirusprograms systemdrift. Testet är säkert att köra eftersom det inte är ett riktigt virus och inte innehåller några delar av skadlig kod. De flesta produkter reagerar på EICAR som om det vore ett virus (vanligtvis rapporteras upptäckten med ett igenkännande namn, som till exempel ”EICAR-AV-Test”). Du kan ladda ner EICAR-testet från EICARs webbplats: http://eicar.org/85-0-Download.html Där hittar du också all nödvändig information om EICAR.

Försök att hämta eicar.com filen och spara den på din hårddisk. Omedelbart efter att du har bekräftat nedladdningen av testet kommer Online Shield (en del av LinkScanner) reagera och ge en varning. Detta meddelande visar att AVG är korrekt installerat på din dator!

http://eicar.org/ kan du också ladda ner den komprimerade versionen av EICAR (eicar_com.zip). Online Shield kommer att tillåta dig att ladda ner denna fil och spara den på din hårddisk, men när du sedan ska försöka packa upp ”viruset” upptäcker Resident Shield (en del av Anti-Virus) detta.

Om du inte får något varningsmeddelande då du försöker öppna EICARs testfil bör du kontrollera att du har korrekta inställningar i AVG!