Varför du ska använda AVG File Shredder när du raderar något på din dator

Med AVG 2014 kom en ny funktion; AVG File Shredder, vet du om det? Den han tagits fram för att du ska kunna radera filer på ett säkert sätt i din dator, ja på så smart och säkert sätt att det är helt och hållet omöjligt att återskapa dem, inte ens med hjälp av avancerade verktyg.

Så varför skulle denna funktion vara användbar för mig?

Jo, i dagens samhälle där frågor som identitetsstöld är så pass vanligt, måste vi vara extra försiktiga med våra personuppgifter.

Det var ganska enkelt förr, då de flesta dokument var i pappersform och förvarades som oftast i arkivskåp. Om man behövde slänga något då, var det bara att kasta det i papperskorgen och om det var känslig information, var det bara att köra det genom pappersstrimlaren eller varför inte som långt bak i tiden, bränna upp det.

Men nu i och med att vi lever i dataåldern och så gott som allt har digitaliserats, blir det här desto svårare. Det gäller allt från bilder till testamenten, bankkonton, skatteuppgifter, fakturor… ja egentligen gäller det här all information som du handskas med i din vardag. Om någon av dessa uppgifter kommer i fel händer, kan det leda till katastrofala konsekvenser. Och ännu värre om det är information som tillhör ett företag. Med dagens teknik är det ganska lätt att återställa dokument från en hårddisk som du trodde hade raderats. Tänk dig tanken, att du kastar ut din gamla dator och någon hittar den och kommer sedan åt alla dina dokument som du trott att du hade raderat för gott.

Det är här den nya funktionen AVG File Shredder kommer in i bilden och räddar dig. Istället för att bara ta bort en fil eller mapp kan du nu strimla i sönder den. Precis som på den gamla goda tiden med pappersstrimlaren, fast i din dator. Efteråt kommer det inte finnas kvar ett enda litet spår av information på din dator. Vet du vad som är så bra med det här också? Jo det är så enkelt! Det är bara att högerklicka på den fil eller mapp som du vill ta bort och sedan välja AVG Shredder. Därefter kommer du inte att kunna återställa filen eller mappen igen, aldrig någonsin. Ja OK, den raderas inte på en gång, du måste välja med vilken metod du vill radera med och sedan bekräfta raderingen först! De olika raderingsmetoderna kan du läsa om på vår sida om AVG: avgantivirus.se