Infekterade systemfiler avlägsnas inte

Om ett virus upptäcks av AVG på en viktig systemfil tas den inte bort automatiskt. Denna funktionalitet har lagts till för att förhindra oavsiktlig borttagande av infekterade systemfiler som kör operativsystemet.

Exempel på viktiga systemfiler

“% Program% \ system32 \ winlogon.exe”
“% Program% \ system32 \ user32.dll”
“% Program% \ explorer.exe”

% Windows% variabel står vanligtvis för C:\Windows-mappen. I fall det upptäcks ett virus i en systemfil kan du återställa den infekterade filen genom en system back-up. Mer information om hur du återställer operativsystemet till ett tidigare tillstånd hittar du på Windows supportsida.

Upptäckt av defekta systemfiler

Om det i adressen till hotet står ordet: system så behöver det inte vara ett virus, som t ex C:\windows\system\ddeml.dll Det kan vara en systemfil i din dator som troligen inte fungerar som den ska längre, om AVG har reagerat på den. Ta inte bort den filen på direkten, då detta kan påverka hela datorns funktion. Kontakta istället Microsofts Support för uppdatering eller reparation av dessa filer.