Smarta inställningar efter installation

Här är tips på inställningar som du kan göra i programmet för att bestämma när automatiska skanningar av din dator ska köras, hur du kan slippa få frågan från AVG vad det ska göra om det har hittat ett hot i din dator och att programmet alltid ska skanna igenom USB-stickor och liknande som du ansluter till din dator.

Ställ in när AVG ska göra en skanning av din dator

1. Klicka på AVG-ikonen på skrivbordet eller i aktivitetsfältet nere till höger.
    2. Klicka på kugghjulet bredvid SCAN COMPUTER.
    3. På nästa rutan ska du klicka på SCHEDULE SCAN nere till höger.
    4. Här klickar du på Scheduling (Nr 1) och bocka i Schedule this scan (Nr 2).
      Standardinställningen är att skanningen sker varje söndag natt men detta kan du ändra och om datorn inte är igång så startar skanningen nästa gång den startas.

Stäng av pop-up meddelanden i AVG

I ditt AVG finns det faktiskt flera pop-up meddelanden som du kan stänga av. Det kanske inte är nödvändigt för dig att t ex få reda på att ditt AVG har uppdaterat sig eller att dagens skanning är klar. Du kan också slippa reklam för andra AVG-produkter

1. Klicka på AVG-ikonen på skrivbordet eller i aktivitetsfältet nere till höger.
  2. Klicka på Menu längst upp i det högra hörnet för att öppna dess meny.
  3. Välj Settings.
  4. Klicka på Popups.
  5. Här kan du förslagsvis TA BORT bocken i rutan vid följande:
    Show popup offers for other AVG products (reklam för andra AVG-produkter) På de övriga kan du välja hur många sekunder varje meddelande ska synas.
    * Informations meddelande
    * Uppdaterings meddelande
    * Varnings meddelande
    * Notifieringar om eventuella problem som AVG redan tagit hand om.
    Glöm inte att klicka på OK när du är klar med dina inställningar

Ladda ner AVG Rescue CD för säkerhets skull

AVG Rescue är ett omfattande verktyg som kan reparera systemkraschar samt återställa system till ett skick där de kan arbeta med full kapacitet igen. Om du/någon du känner har drabbats av skadlig kod/infektion som antivirusprogrammet inte lyckats stoppa, kan du med hjälp av AVG Rescue få hjälp med att återställa din dator tillbaka till ett funktionsdugligt skick igen. Läs mer och ladda ner filerna här.